Er zijn veel nagel ziekten die door verschillende oorzaken kunnen ontstaan en waar je niet vanzelf van af komt. Je schaamt je voor een nagel die er voor het oog niet goed uitziet. Je durft haast je handen niet te laten zien en verstopt ze het liefst. onychomycoseherstelOok is het vaak moeilijk om van een zieke nagel af te blijven. Nails4U kan u van dienst zijn om van  zieke of probleem nagels af te komen, door middel van een speciaal op maat gemaakte behandeling, die door mij is ontwikkeld. Graag adviseer en help ik u met al uw nagelproblemen.

 

Als u een kalknagel oftewel een schimmelnagel onychomycose2hebt is het een schimmelinfectie, die op een deel van de vinger- en teennagels kan voorkomen of zelfs op de gehele nagel. De nagel wordt geleidelijker geelwit en kan zelfs dikker worden en verbrokkelen. Als u hieraan niets laat doen zal de nagel gedeeltelijk loslaten van de nagelplaat of kan de nagel eraf vallen. Als de nagel eraf gevallen is, is het probleem niet meteen opgelost in tegendeel het groeigedeelte van de nagel kan aangetast worden door de schimmel. Met alle gevolgen van dien als er niet op tijd wordt behandeld, dan kan er blijvende schade ontstaan.

 

paronychiaAls u een nagelriemontsteking (Paronychia) omloopje hebt, is dit een ontsteking aan de nagelriem of de nagelwal. Paronychia komt veel voor. Bekende voorbeelden van dergelijke beschadigingen zijn een ongelukje met een nagelschaar, een splinter onder de nagelriem of het lostrekken (of bijten/pulleken) van "losse velletjes" bij de nagelriem. Deze ongelukjes kunnen leiden tot een acute nagelriemontsteking, maar ook is er een chronische vorm, die geleidelijker ontstaat en meestal ook langer aanhoudt.  
De bacterie is door een beschadiging van de huid of de nagelriem het weefsel binnengedrongen. Een ontstoken nagelriem kan in veel gevallen leiden tot beschadiging van de nagelplaat. Een aanrade is dan ook, dat u uw nagelriemen niet terug- of losduwt met een "nagelriempusher", maar zachtjes met ronddraaiende bewegingen masseert met een verzorgende olie om zo de nagelriem los en soepel te houden.

 

Chronische paronychia: deze vorm van paronychium ontstaat bij mensen die een langdurige beschadiging hebben van de nagelriemen. Deze kan bijvoorbeeld ontstaan door veelvuldig en langdurig contact met water en schoonmaakmiddelen waardoor de huid rond de nagels opweekt en daardoor toegankelijk wordt voor micro-organismen. Deze infecties worden meestal veroorzaakt door een gist (Candida albicans, Candida parapsilosus) of ook wel door een bacterie (Pseudomonas aeruginosa).

 

Splinterbloedingen_PICT1917Als u een splinterbloedinkje in het nagelbed hebt, die op vinger- en teennagels kan voorkomen,  ziet u vaak een heldere, vaak rode kleur. Binnen enkele dagen verkleuren deze bloedinkjes  naar bruin of zwart. Deze verkleuring in de lengterichting ontstaat door het uittreden van bloed uit de bloedvaatjes dat zich aan de nagelplaat hecht. In de meeste gevallen groeit deze verkleuring uit.  Als splinterbloedinkjes niet uitgroeien, zijn deze niet gehecht aan de nagelplaat, maar aan het nagelbed. In ernstige gevallen kan door deze bloedinkjes de nagel loslaten en kan er blijvende schade ontstaan. Splinterbloedinkjes ontstaan door klussen, huishoudelijk werk, sporten en met de nagels tikken op een tafelblad.

 

Als u  nagelpsoriasis hebt treedt er een verstoring op van het keratinisatieproces. Dit resuteert in een versneldepsoriasis-arthritis groei die het uiterlijk van de nagels wijzigt met kleine putjes. Het ‘olievlekfenomeen’ (een geel bruine verkleuring van de nagelplaat, alsof er een druppel olie is onder gelopen), is een misvorming van de nagelplaat en soms ook (gedeeltelijke) loslating van de nagelplaat. Omdat de nagel vaak niet helemaal intact is, is deze ook gevoeliger voor infecties. Door psoriasis aangetaste (vinger)nagels worden als bijzonder belastend ervaren. Deze putjes zijn duidelijk zichtbaar, maar Nails4u kan bij u een cosmetische reparatie aan de (vinger)nagels aanbrengen. Op een professionele wijze worden de nagels voorzien van een laagje of afhankelijk van de conditie van de nagels worden deze gepolijst of geschraapt. Deze behandeling kan tevens pijn verlichtend effect hebben.

 

lijn_BeauAls u een lijn van Beau heeft is dit een horizontale dwarse groef of lijn, die ontstaan doordat de groei van de nagel tijdelijk is verstoord. Tevens krijgen de nagels een enigszins gele kleur waarbij de nagelriemen zich verdikken. Soms ontstaat pijn als gevolg van een infectie langs de randen van de nagels. Lijnen van Beau komen meestal voor op de nagels van de duim en grote teen, hoewel soms alle vingers en tenen zijn aangedaan.
Lijnen van Beau worden veroorzaakt door een verstoring van de eiwitvorming in de nagelplaat. Mogelijke oorzaken van deze verstoring zijn verschillende ziekten. Omdat nagels gemiddeld één millimeter per zes tot tien dagen groeien, ontstaan lijnen van Beau pas enige tijd na de verstoring. De lijnen blijven zichtbaar totdat het aangedane gebied op de nagel is uitgegroeid.

Door een specifieke behandeling kan Nails4U, u tijdelijk afhelpen van deze lijn van Beau, totdat de nagel is uit gegroeid. Door deze behandeling voorkomt u verdere beschadigingen en blijft de nagel behouden. Om het genezingsproces te versnellen raad ik u aan om het gebruik van nagellak en andere middelen die formaldehyde, sulfonamiden of tolueen bevatten te vermijden.